Zucchinibiffar med vitkål
- Ulrika H. Andersson
- 2 sep. 2020
- 1 min läsning
Uppdaterat: 14 apr. 2024
Supergoda och superenkla zucchinibiffar med vitkål. Med det här receptet får du ca 16 st biffar.
Ingredienser:
500 g Vitkål (eko)
350g Zucchini (eko)
1 st Gul lök (eko)
1 st Vitlöksklyfta (eko)
1 ägg (eko)
1 dl glutenfritt mjöl alt. valfritt spannmål
Salt
Valfria kryddor
Västerbottenost (om du vill göra dom lite extra lyxiga)
Tillagning
1. Koka upp en kastrull med vatten.
2. Strimla vitkål och låt koka 1-2 min och häll av i durkslag.
3. Mixa lök, vitlök och zucchini och lägg sedan i den kokta vitkålen.
4. Mixa och tillsätt ägg, mjöl och kryddor.
5. Rör sedan ihop alla ingredienser.
6. Stek i stekpanna eller tillaga i ugn på 225 grader i ca 20 min om du vill ha ett nyttigare alternativ.
7. Servera sedan med valfritt tillbehör.
Biffarna passar utmärkt med en kall sås. Jag använder ofta gräddfil eller creme fraiche som bas och kryddar sedan efter smak. På bilden serverade jag zucchinibiffarna på en salladsbädd med fransk vinägrett.
Comentarios