top of page

Zucchinibiffar med vitkål

Uppdaterat: 14 apr. 2024

Supergoda och superenkla zucchinibiffar med vitkål. Med det här receptet får du ca 16 st biffar.



Ingredienser:

  • 500 g Vitkål (eko)

  • 350g Zucchini (eko)

  • 1 st Gul lök (eko)

  • 1 st Vitlöksklyfta (eko)

  • 1 ägg (eko)

  • 1 dl glutenfritt mjöl alt. valfritt spannmål

  • Salt

  • Valfria kryddor

  • Västerbottenost (om du vill göra dom lite extra lyxiga)


Tillagning

1. Koka upp en kastrull med vatten.

2. Strimla vitkål och låt koka 1-2 min och häll av i durkslag.

3. Mixa lök, vitlök och zucchini och lägg sedan i den kokta vitkålen.

4. Mixa och tillsätt ägg, mjöl och kryddor.

5. Rör sedan ihop alla ingredienser.

6. Stek i stekpanna eller tillaga i ugn på 225 grader i ca 20 min om du vill ha ett nyttigare alternativ.

7. Servera sedan med valfritt tillbehör.


Biffarna passar utmärkt med en kall sås. Jag använder ofta gräddfil eller creme fraiche som bas och kryddar sedan efter smak. På bilden serverade jag zucchinibiffarna på en salladsbädd med fransk vinägrett.






Comentarios


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page