top of page

Pumpamuffins med färskostfyllning Utan gluten och vitt socker. 9 st


ree

Ingredienser:

Muffins

  • 0,5 dl kokosolja

  • 2 msk lönnsirap

  • 2 msk honung

  • 3 ägg

  • 1,5 dl pumpapuré*

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 4,5 dl mandelmjöl

  • 2 msk fiberhusk

  • 2 tsk pumpakrydda =1 tsk kanel, 0,5 tsk ingefära, 0,25 tsk muskot, 0,25 tsk nejlika

  • 0,5 tsk kanel

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk bikarbonat

  • 0,5 tsk salt


*Pumpapuré: Köp färdig eller gör egen genom att ugnsbaka skalad skivad pumpa tills bitarna blir mjuka, ca 50 minuter på 175 grader. Mixa till slät puré.


Ingredienser:

Färskostfyllning:

  • 115 g färskost

  • 1–2 msk lönnsirap (justera efter hur söt du vill ha den)

  • 1 tsk vaniljpulver


Tillagning:

  1. Vispa ihop färskost och lönnsirap tills det är slätt och krämigt.

  2. Tillsätt vaniljpulver och eventuellt lite citron eller salt.

  3. Smaka av – tillsätt mer lönnsirap om du vill ha den sötare.

  4. Ställ åt sidan

  5. Häll i alla ingredienser till muffins i en bunke

  6. Vispa ihop noga

  7. Häll upp hälften av smeten i muffinsformar

  8. Klicka i 2/3 av färskostfyllningen

  9. Häll över resterande muffinssmet

  10. Lägg en klick färskostfyllning överst och sprid ut

  11. In i ugn 180 grader ca 30 minuter beroende på ugn



Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page