Pumpamuffins med färskostfyllning Utan gluten och vitt socker. 9 st
- Ulrika H. Andersson

- för 1 timme sedan
- 1 min läsning

Ingredienser:
Muffins
0,5 dl kokosolja
2 msk lönnsirap
2 msk honung
3 ägg
1,5 dl pumpapuré*
1 tsk vaniljpulver
4,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk pumpakrydda =1 tsk kanel, 0,5 tsk ingefära, 0,25 tsk muskot, 0,25 tsk nejlika
0,5 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
*Pumpapuré: Köp färdig eller gör egen genom att ugnsbaka skalad skivad pumpa tills bitarna blir mjuka, ca 50 minuter på 175 grader. Mixa till slät puré.
Ingredienser:
Färskostfyllning:
115 g färskost
1–2 msk lönnsirap (justera efter hur söt du vill ha den)
1 tsk vaniljpulver
Tillagning:
Vispa ihop färskost och lönnsirap tills det är slätt och krämigt.
Tillsätt vaniljpulver och eventuellt lite citron eller salt.
Smaka av – tillsätt mer lönnsirap om du vill ha den sötare.
Ställ åt sidan
Häll i alla ingredienser till muffins i en bunke
Vispa ihop noga
Häll upp hälften av smeten i muffinsformar
Klicka i 2/3 av färskostfyllningen
Häll över resterande muffinssmet
Lägg en klick färskostfyllning överst och sprid ut
In i ugn 180 grader ca 30 minuter beroende på ugn



Kommentarer