top of page

Glutenfritt Naanbröd med jäst -perfekt till indisk mat, grytor eller som tillbehör till soppa eller sallad.

ree


Ingredienser:

  • 3 dl ljummet vatten

  • 25 gram jäst

  • 1 msk honung

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk fiberhusk

  • 2 dl tapiokamjöl

  • 1,5 dl majsmjöl

  • 1 dl potatismjöl


Tillagning:

  1. Rör ihop jäst, vatten och honung

  2. Tillsätt övriga ingredienser

  3. Arbeta degen ordentligt ett par minuter -gärna med degkrok

  4. Degen ska vara smidig och seg men inte rinnig

  5. Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter

  6. Dela degen i 6-8 delar

  7. Forma till bollar och kavla ut till tunna rundlar

  8. Vila ca 10 minuter

  9. Grädda i ugn på ca 200 grader ca 5 minuter tills de får lite färg

  10. Efter gräddning pensla med vitlöksmör och låt vila under bakduk



Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page