Glutenfritt Naanbröd med jäst -perfekt till indisk mat, grytor eller som tillbehör till soppa eller sallad.
- Ulrika H. Andersson

- för 3 timmar sedan
- 1 min läsning

Ingredienser:
3 dl ljummet vatten
25 gram jäst
1 msk honung
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
2 dl tapiokamjöl
1,5 dl majsmjöl
1 dl potatismjöl
Tillagning:
Rör ihop jäst, vatten och honung
Tillsätt övriga ingredienser
Arbeta degen ordentligt ett par minuter -gärna med degkrok
Degen ska vara smidig och seg men inte rinnig
Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter
Dela degen i 6-8 delar
Forma till bollar och kavla ut till tunna rundlar
Vila ca 10 minuter
Grädda i ugn på ca 200 grader ca 5 minuter tills de får lite färg
Efter gräddning pensla med vitlöksmör och låt vila under bakduk



Kommentarer