Varför ska vi försöka få i oss lite korsblommiga grönsaker varje dag?
- Ulrika H. Andersson
- 25 feb.
- 1 min läsning

Det är galet hur mycket vi själva kan påverka vår hälsa genom vår livsstil, de kostval vi gör och de livsmedel vi äter.
Det är viktigt att äta en varierad kost för optimal hälsa, men det finns ett ämne som har så många bra hälsofördelar för oss att vi vill få i oss det varje dag och det är sulforafan. Det finns i korsblommiga grönsaker som broccoli, grönkål, vitkål, rödkål, blomkål och brysselkål och en variation av dessa tycker jag vi ska försöka få i oss varje dag. Inte minst för hormonbalansen. Sulforofan är nämligen ett viktigt näringsämne för kvinnor i alla åldrar, men speciellt för dem med östrogendominans eller under och efter klimakteriet.
Här är några av alla bra egenskaper:
Sulforafan är en antioxidant som har antiinflammatoriska egenskaper
Stödjer vår leveravgiftning i flera steg bl.a en avgiftningsprocess som är särskilt avgörande för östrogenbalansen. Man kan säga att sulforafan hjälper oss att städa ut kemikalier, toxiner och överskottsöstrogen (1)
Aktiverar massor av våra gener och gör våra celler glada
Forskning visar även på att det har cancerhämmande egenskaper (2, 3, 4)
Förebygger hjärt -/kärlsjukdom (5)
och även för vår hjärnhälsa(6) & för massa andra saker gör sulforafant underverk
Referenser:
Kommentarer