Glutenfri citrondessert med lemoncurd och mascarponekräm. En perfekt påskdessert.
- Ulrika H. Andersson

- 17 apr.
- 1 min läsning
En syrlig och fräsch dessert med citronkaka som varvas med lemoncurd samt marscarponekräm och toppas med lite citronzest. För lite sötare smak kan man ringla lite lönnsirap på toppen. Fri från gluten och vitt socker. 4-6 personer.

Tillagning:
Mascarponekräm:
Ingredienser:
1 dl mascarpone
1 dl philadelphiaost
1 dl lemon curd.
1 dl vispgrädde
Tillagning:
Rör ihop mascarpone, philadelphiaost och lemoncurd till en slät smet.
Rör i den vispade grädden
Montering:
Varva kaka, mascarponekräm och valfri mängd av den resterande lemoncurden i serveringsglas.
Avsluta med ett lager med marscarponekräm och riv lite citronzest över.
Vill man ha sötare smak är det gott att ringla lite lönnsirap över.



Kommentarer