top of page

Glutenfri citrondessert med lemoncurd och mascarponekräm. En perfekt påskdessert.

En syrlig och fräsch dessert med citronkaka som varvas med lemoncurd samt marscarponekräm och toppas med lite citronzest. För lite sötare smak kan man ringla lite lönnsirap på toppen. Fri från gluten och vitt socker. 4-6 personer.


ree

Tillagning:


  1. Börja med att göra tårtbotten. Recept här. Låt svalna.


  2. Tillaga lemoncurd. Recept här


  3. Rör ihop mascarponekrämen:


Mascarponekräm:

Ingredienser:

  • 1 dl mascarpone

  • 1 dl philadelphiaost

  • 1 dl lemon curd.

  • 1 dl vispgrädde


Tillagning:

  1. Rör ihop mascarpone, philadelphiaost och lemoncurd till en slät smet.

  2. Rör i den vispade grädden


Montering:

  1. Varva kaka, mascarponekräm och valfri mängd av den resterande lemoncurden i serveringsglas.

  2. Avsluta med ett lager med marscarponekräm och riv lite citronzest över.

  3. Vill man ha sötare smak är det gott att ringla lite lönnsirap över.





Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page