Glutenfri Chokladdessert med mascarponekräm.
- Ulrika H. Andersson

- 13 apr.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 17 apr.
Lättgjord dessert där allt varvas i glas. Med brynt smör i botten får man ett perfekt nötigt avslut på desserten. Alla moment utom det brynta smöret kan förberedas fram till montering. 6 portioner beroende på hur stor efterrätt man vill ha. Fri från gluten och vitt socker.

Börja med att göra brownie. Recept här
Mascarponekräm:
Ingredienser:
1 dl mascarpone
1 dl philadelphiapst
1 dl lemon curd. Recept här
1 dl vispgrädde
Tillagning:
Rör ihop mascarpone, philadelphiaost och lemoncurd till en slät smet
Rör i den vispade grädden
'
Brynt smör:
Inredienser:
25 gram smör
Tillagning:
Låt sjuda under lätt vispning tills det blir en nötig doft och lite gyllene färg.

Montering:
Börja med lite brynt smör i botten av serveringsglaset
Varva brownie (eller valfri kaka) med mascarponekräm
Avsluta med lite brynt smör
För lite sötare smak kan toppa med lite lönnsirap



Kommentarer