top of page

Glutenfri Chokladdessert med mascarponekräm.

Uppdaterat: 17 apr.

Lättgjord dessert där allt varvas i glas. Med brynt smör i botten får man ett perfekt nötigt avslut på desserten. Alla moment utom det brynta smöret kan förberedas fram till montering. 6 portioner beroende på hur stor efterrätt man vill ha. Fri från gluten och vitt socker.



ree

Börja med att göra brownie. Recept här


Mascarponekräm:

Ingredienser:

  • 1 dl mascarpone

  • 1 dl philadelphiapst

  • 1 dl lemon curd. Recept här

  • 1 dl vispgrädde


Tillagning:

  1. Rör ihop mascarpone, philadelphiaost och lemoncurd till en slät smet

  2. Rör i den vispade grädden

'


Brynt smör:

Inredienser:

  • 25 gram smör


Tillagning:

  1. Låt sjuda under lätt vispning tills det blir en nötig doft och lite gyllene färg.


ree

Montering:

  1. Börja med lite brynt smör i botten av serveringsglaset

  2. Varva brownie (eller valfri kaka) med mascarponekräm

  3. Avsluta med lite brynt smör

  4. För lite sötare smak kan toppa med lite lönnsirap











Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page