top of page

Gelégodis med apelsin & jordgubbar

Uppdaterat: 14 apr. 2024

Här kommer ett nytt och gott recept på gelégodis med smak av jordgubb och apelsin. Det bästa med gelégodis är att de är både nyttiga och goda! Kollagen är något som finns naturligt i kroppen och det är bra för tarm, bindväv, naglar, hår och hud. Kollagen minskar dock med åren så dessa godisar är ett perfekt sätt att få i sig lite extra.


Gelégodis med apelsin & jordgubbar i en grön skål

                  

Ingredienser:

  • 1 dl juice. Här har jag tagit en kallpressad juice med 80% apelsin och 20% jordgubbar. Sila bort eventuellt fruktkött.

  • 0,5 dl vatten

  • 1,5 msk gelatinpulver (jag använder Clean collagen från Nyttoteket)


Tillagning:

  1. Häll ingredienserna i en kastrull.

  2. Koka upp under lätt vispning

  3. Häll upp i silikonformar eller valfri form.

  4. In i kylen & låt svalna ca 1,5 timma.

  5.  När godisarna har stelnat så är det bara att trycka ut dom ur silikonformen (eller skära upp i önskad storlek


Fler recept på gelégodis hittar du här och här.

Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page