Gelégodis med apelsin & jordgubbar
- Ulrika H. Andersson

- 13 feb. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 14 apr. 2024
Här kommer ett nytt och gott recept på gelégodis med smak av jordgubb och apelsin. Det bästa med gelégodis är att de är både nyttiga och goda! Kollagen är något som finns naturligt i kroppen och det är bra för tarm, bindväv, naglar, hår och hud. Kollagen minskar dock med åren så dessa godisar är ett perfekt sätt att få i sig lite extra.

Ingredienser:
1 dl juice. Här har jag tagit en kallpressad juice med 80% apelsin och 20% jordgubbar. Sila bort eventuellt fruktkött.
0,5 dl vatten
1,5 msk gelatinpulver (jag använder Clean collagen från Nyttoteket)
Tillagning:
Häll ingredienserna i en kastrull.
Koka upp under lätt vispning
Häll upp i silikonformar eller valfri form.
In i kylen & låt svalna ca 1,5 timma.
När godisarna har stelnat så är det bara att trycka ut dom ur silikonformen (eller skära upp i önskad storlek



Kommentarer