Ugnsbakad kycklingfilé med indiska smaker och butternutpumpa
- Ulrika H. Andersson

- 31 okt. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 5 apr. 2024
Det här är en variant av den indiska rätten Chicken Ruby som är väldigt smakrik och fräsch. Det är en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen och är väldigt god tillsammans med butternutpumpa, lite stekt grönkål, Indisk yoghurtsås & Koriander-Mint Chutney
Ingredienser:
Marinad
500 gr kycklingfilé
25 g smält smör
50 ml kokosgrädde
1 msk hackad ingefära
3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 pressad lime
2 tsk kokosolja (eller MCT-olja)
75 g fet grekisk yoghurt
Tillbehör
butternutpumpa
grönkål
Tillagning:
Blanda alla ingredienser som ska vara i marinaden och låt kycklingen marinera i minst 4 timmar
Tillaga i ugnssäker form på plåt tillsammans med skivad pumpa, ca 45 min på 200 grader.
Servera med stekt grönkål, Indisk yoghurtsås & koriander-Mint Chutney









Kommentarer