top of page

Ugnsbakad kycklingfilé med indiska smaker och butternutpumpa

Uppdaterat: 5 apr. 2024

Det här är en variant av den indiska rätten Chicken Ruby som är väldigt smakrik och fräsch. Det är en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen och är väldigt god tillsammans med butternutpumpa, lite stekt grönkål, Indisk yoghurtsås & Koriander-Mint Chutney



Ingredienser:

Marinad

  • 500 gr kycklingfilé

  • 25 g smält smör

  • 50 ml kokosgrädde

  • 1 msk hackad ingefära

  • 3 hackade vitlöksklyftor

  • 1 tsk chilipulver

  • 1 1/2 tsk spiskummin

  • 1 tsk garam masala

  • 1 pressad lime

  • 2 tsk kokosolja (eller MCT-olja)

  • 75 g fet grekisk yoghurt


Tillbehör

butternutpumpa

grönkål


Tillagning:

  1. Blanda alla ingredienser som ska vara i marinaden och låt kycklingen marinera i minst 4 timmar

  2. Tillaga i ugnssäker form på plåt tillsammans med skivad pumpa, ca 45 min på 200 grader.

  3. Servera med stekt grönkål, Indisk yoghurtsås & koriander-Mint Chutney



Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page