Rödkålsallad
- Ulrika H. Andersson

- 3 nov. 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 4 feb. 2024
Om man tänker mat som medicin, så skulle jag verkligen räkna in denna. Den är ett perfekt tillbehör till vad som helst. Så vad innehåller denna sallad?
Rödkål är bra för vår avgiftning och innehåller kostfibrer som är en bra näringskälla för våra goda tarmbakterier. Rödkål är rik på mineraler och vitaminer samt innehåller ett ämne som heter antocyanin, ett ämne som har visat sig jobba förebyggande vid cancer.
Vitlök är antibakteriell och en kraftig antioxidant som bl.a bekämpar virus och infektioner. När vi pressar eller finhackar vitlök frigörs ett svavelämne som heter allicin, som bl.a hjälper till med kroppens avgiftning.
Ingefära är antiinflammatoriskt, stärker vårt immunförsvar och är bra för vår matsmältning.
Avokado är en bra källa till vitamin E och Folat. Dessutom innehåller avokado flera olika antioxidanter samt bra fetter för vår hjärna, hjärta och våra kärl.
Olivolja är en bra källa till antioxidanter, men man ska man vara noga med vilken kvalitet man köper. En bra olivolja ska vara lite skarp i smaken.
Äppelcidervinäger är bra för vår blodsockerbalans samt vår matsmältning.

(2 portioner)
Ingredienser
140 gram skuren rödkål
1 finhackad vitlöksklyfta
1cm finhackad ingefära
1 avokado i bitar
1 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
lite örtkrydda
Tillagning:
Blanda olivolja, äppelcidervinäger, vitlök, ingefära och örtkrydda i en skål
Tillsätt rödkål och avokado
Blanda väl



Kommentarer