top of page

Rödkålsallad

Uppdaterat: 4 feb. 2024

Om man tänker mat som medicin, så skulle jag verkligen räkna in denna. Den är ett perfekt tillbehör till vad som helst. Så vad innehåller denna sallad?


Rödkål är bra för vår avgiftning och innehåller kostfibrer som är en bra näringskälla för våra goda tarmbakterier. Rödkål är rik på mineraler och vitaminer samt innehåller ett ämne som heter antocyanin, ett ämne som har visat sig jobba förebyggande vid cancer.


Vitlök är antibakteriell och en kraftig antioxidant som bl.a bekämpar virus och infektioner. När vi pressar eller finhackar vitlök frigörs ett svavelämne som heter allicin, som bl.a hjälper till med kroppens avgiftning.


Ingefära är antiinflammatoriskt, stärker vårt immunförsvar och är bra för vår matsmältning.


Avokado är en bra källa till vitamin E och Folat. Dessutom innehåller avokado flera olika antioxidanter samt bra fetter för vår hjärna, hjärta och våra kärl.


Olivolja är en bra källa till antioxidanter, men man ska man vara noga med vilken kvalitet man köper. En bra olivolja ska vara lite skarp i smaken.


Äppelcidervinäger är bra för vår blodsockerbalans samt vår matsmältning.


Nyttig rödkålsallad

(2 portioner)


Ingredienser

  • 140 gram skuren rödkål

  • 1 finhackad vitlöksklyfta

  • 1cm finhackad ingefära

  • 1 avokado i bitar

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk äppelcidervinäger

  • lite örtkrydda

Tillagning:

  1. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, vitlök, ingefära och örtkrydda i en skål

  2. Tillsätt rödkål och avokado

  3. Blanda väl











Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page