Quinoabräck med choklad
- Ulrika H. Andersson

- 14 feb. 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 4 apr. 2024
Superenkelt att tillaga och goda som både godis eller kaka till fikat. Quinoabräcken är socker, mejeri och glutenfria. Här har jag använt pepparkaksmått och stansat ut hjärtan eftersom det är alla hjärtans dag idag, men det går lika bra att bryta bitar eller skära ut till det mått man vill ha.

Ingredienser:
85% ekologisk choklad (men du väljer själv styrka och choklad efter smak)
Quinoapuffar (finns i välsorterade butiker)
en nypa salt
Tillagning:
1. Smält chokladen på svag värme eller i vattenbad
2. Tillsätt en nypa salt
3. Tillsätt valfri mängd Quinoapuffar & rör ihop till en smet
4. Bred smeten på en form/bricka klädd med bakplåtspapper
5. In i kylen
6. När den stelnat skär bitar i valfri storlek.
Tips! Det är supergott att pudra över lite lakritspulver för att variera smaken lite.



Kommentarer