Muffins med smak av saffran och apelsin
- Ulrika H. Andersson

- 2 dec. 2024
- 1 min läsning
Glutenfria, laktosfria och helt utan vitt socker, kan det bli bättre? Det blir ca 9-12 st muffins beroende på vilken storlek på muffinsformar man väljer. Jag föredrar honung som sötning i detta recept, men kokossocker fungerar fint det med. Ljuvligt goda och perfekta både till adventsfikat eller glöggminglet.

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl MCT-olja eller valfri kokosolja
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl majsmjöl
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 apelsin (Rivet skal och apelsinsaft)
1 paket saffran
(Topping valfritt. Här på bild har jag färskost blandat med smör och vanilpulver)
Tillagning:
Vispa äggen pösiga tillsammans med saffran
Rör ner övriga ingredienser
Häll upp i muffinsformar och grädda i ugn på 180 grader ca 20 min.
Låt svalna.



Kommentarer