Midsommartårta med jordgubbar
- Ulrika H. Andersson

- 21 juni 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 4 feb. 2024
Ljuvligt god midsommartårta med färska jordgubbar som är helt fri från gluten och vitt socker.

Ingredienser:
100 gram smör
0,5 dl kokossocker
3 äggulor
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk alt. kokosmjölk
Marängsmet:
3 äggvitor
1 1/2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
Tillagning:
Vispa kokossocker och smör vitt och poröst
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Blanda mandelmjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Tillsätt mjölken
Bred ut smeten påsen bakplåtslädd form 25*35 cm alt. pajform
Vispa äggvitorna till hårt skum
Vänd ner vaniljpulver och lönnsirap
Bred marängsmet över sockerkaksmeten
In i ugn på 175 grader ca 25 min
Låt kakan kallna
Bred på vispad grädde/kokosgrädde och servera med färska jordgubbar



Kommentarer