top of page

Midsommartårta med jordgubbar

Uppdaterat: 4 feb. 2024

Ljuvligt god midsommartårta med färska jordgubbar som är helt fri från gluten och vitt socker.


midsommartårta med färska jordgubbar

Ingredienser:

  • 100 gram smör

  • 0,5 dl kokossocker

  • 3 äggulor

  • 1,5 dl mandelmjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 dl mjölk alt. kokosmjölk


Marängsmet:

  • 3 äggvitor

  • 1 1/2 msk lönnsirap

  • 1 tsk vaniljpulver


Tillagning:

  1. Vispa kokossocker och smör vitt och poröst

  2. Tillsätt en äggula i taget under vispning

  3. Blanda mandelmjöl och bakpulver och rör ner i smeten

  4. Tillsätt mjölken

  5. Bred ut smeten påsen bakplåtslädd form 25*35 cm alt. pajform

  6. Vispa äggvitorna till hårt skum

  7. Vänd ner vaniljpulver och lönnsirap

  8. Bred marängsmet över sockerkaksmeten

  9. In i ugn på 175 grader ca 25 min

  10. Låt kakan kallna

  11. Bred på vispad grädde/kokosgrädde och servera med färska jordgubbar




Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page