top of page

Mangosås

Uppdaterat: 9 apr. 2024

Den här superenkla och fräscha mangosåsen med hetta från cayennepeppar måste ni bara testa. Det är en fantastiskt god sås tillsammans med kyckling. Vi använder den ofta i Bao-buns.



Ingredienser:

  • En ask mangotärningar (finns i frysdisken)

  • 1 pressad lime

  • En liten bit ingefära

  • 1/2 tsk cayennepeppar

  • 2 dadlar

  • lite vatten för önskad konsistens


Tillagning:

  1. Lägg alla ingredienserna i matberedaren och mixa ihop.

  2. Låt stå i kylskåp innan servering så att smakerna sätter sig.





1 kommentar


Okänd medlem
13 aug.

Fascinerade mangofakta som kompletterar detta fantastiska recept

Vilket underbart recept på mangosås! Som en som är passionerad för asiatisk matlagning vill jag dela några mindre kända fakta om mango och dess kulinariska användning som verkligen förhöjer denna sås till nästa nivå.

Mango, känd som "frukternas konung" i Indien, innehåller över 20 olika vitaminer och mineraler, men det som få vet är att mogen mango faktiskt har högre antioxidanthalter än blåbär. Den unika kombinationen av beta-karoten och vitamin C i mango skapar en synergistisk effekt som förstärker cayennepepparens antiinflammatoriska egenskaper - perfekt för denna sås!

Intressant nog användes mango ursprungligen som medicin i ayurvedisk tradition innan det blev en kulinarisk delikatess.

Ingefäran i receptet är också en genial komponent. Forskningar visar…

Gilla

HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page