Mangosås
- Ulrika H. Andersson

- 19 feb. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 apr. 2024
Den här superenkla och fräscha mangosåsen med hetta från cayennepeppar måste ni bara testa. Det är en fantastiskt god sås tillsammans med kyckling. Vi använder den ofta i Bao-buns.
Ingredienser:
En ask mangotärningar (finns i frysdisken)
1 pressad lime
En liten bit ingefära
1/2 tsk cayennepeppar
2 dadlar
lite vatten för önskad konsistens
Tillagning:
Lägg alla ingredienserna i matberedaren och mixa ihop.
Låt stå i kylskåp innan servering så att smakerna sätter sig.







Fascinerade mangofakta som kompletterar detta fantastiska recept
Vilket underbart recept på mangosås! Som en som är passionerad för asiatisk matlagning vill jag dela några mindre kända fakta om mango och dess kulinariska användning som verkligen förhöjer denna sås till nästa nivå.
Mango, känd som "frukternas konung" i Indien, innehåller över 20 olika vitaminer och mineraler, men det som få vet är att mogen mango faktiskt har högre antioxidanthalter än blåbär. Den unika kombinationen av beta-karoten och vitamin C i mango skapar en synergistisk effekt som förstärker cayennepepparens antiinflammatoriska egenskaper - perfekt för denna sås!
Ingefäran i receptet är också en genial komponent. Forskningar visar…