Leverpastej
- Ulrika H. Andersson

- 29 mars 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 18 feb. 2024
Det här är ett gammalt recept från min mormor. Jag har gjort om det lite för att leverpastejen ska bli gluten-och laktosfri.

Ingredienser:
500 g ungnötlever
2 kokta potatisar
3 msk brynt lök
2 ägg
4 msk glutenfritt mjöl alt. potatismjöl
1 burk ansjovis med spad
2 dl mandelmjölk
lite salt & peppar
(200 g späck för att klä formen med, men inget måste)
Tillagning:
Mixa lever, potatis, lök och ansjovis i en matberedare
Tillsätt glutenfritt mjöl, kryddor, ägg och mandelmjölk
Mixa ihop allt ordentligt
Häll upp i formar (man kan klä dessa med späck, men är inget måste)
Ställ formarna på en plåt i vattenbad.
In i ugn på ca 225 grader ca 1 1/2 timma beroende på ugn.
Kolla med en sticka för att se om det är färdiggräddade



Kommentarer