top of page

Leverpastej

Uppdaterat: 18 feb. 2024

Det här är ett gammalt recept från min mormor. Jag har gjort om det lite för att leverpastejen ska bli gluten-och laktosfri.


Leverpastej i form

Ingredienser:

  • 500 g ungnötlever

  • 2 kokta potatisar

  • 3 msk brynt lök

  • 2 ägg

  • 4 msk glutenfritt mjöl alt. potatismjöl

  • 1 burk ansjovis med spad

  • 2 dl mandelmjölk

  • lite salt & peppar

  • (200 g späck för att klä formen med, men inget måste)

Tillagning:

  1. Mixa lever, potatis, lök och ansjovis i en matberedare

  2. Tillsätt glutenfritt mjöl, kryddor, ägg och mandelmjölk

  3. Mixa ihop allt ordentligt

  4. Häll upp i formar (man kan klä dessa med späck, men är inget måste)

  5. Ställ formarna på en plåt i vattenbad.

  6. In i ugn på ca 225 grader ca 1 1/2 timma beroende på ugn.

  7. Kolla med en sticka för att se om det är färdiggräddade











Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page