Krämig sötpotatissoppa
- Ulrika H. Andersson

- 21 sep. 2020
- 1 min läsning
Uppdaterat: 11 apr. 2024
En värmande, len och smakrik soppa som serveras med en klick kokosgrädde eller crème fraiche.

Ingredienser:
1 kg sötpotatis (eko)
3 vitlöksklyftor (eko)
1 gul lök (eko)
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oregano
1 tsk Ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 liter grönsaksbuljong
400 ml kokosmjölk
salt och peppar efter smak
Tillagning:
Lägg den skalade och grovt skurna sötpotatisen på en bakplåtsklädd plåt och ringla över lite olivolja och paprikakrydda.
Rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Under tiden fräser du lök och kryddor i smör. Häll sedan i grönsaksbuljong och kokosmjölk.
Låt småkoka tills sötpotatisen är mjuk. Känn med en sticka.
Tillsätt sötpotatisen (spara ett par sötpotatisbitar för att lägga ner i soppan vid servering) och mixa till en slät soppa.
Smaka av med salt och peppar.
Ät som den är eller med en klick kokosgrädde alt. crème fraiche



Kommentarer