top of page

Kåldolmar med kokt potatis & lingon

Uppdaterat: 5 apr. 2024

Här kommer ett klassiskt och gott recept på kåldolmar med kokt potatis och lingon. Det blir ca 12st kåldolmar.


kåldolmar med kokt potatis, lingon och ärtor på tallrik


Ingredienser:

  • 1/2 dl kokt ris

  • 350 gr köttfärs

  • 2 ägg

  • 1 hackad & stekt gul lök

  • salt & peppar

  • 1 vitkålshuvud


Tillagning:

  1. Koka upp vatten och lägg i ett helt vitkålshuvud

  2. Dra bort 12 blad och låt svalna

  3. Spara ca 4 dl spad

  4. Blanda ihop alla övriga ingredienser och tillsätt 4 dl blomkålsspad.

  5. Placera ut en klick köttfärsröra på varje vitkålsblad och rulla ihop till dolmar.

  6. Placera kåldolmarna i en ugnssäker form,

  7. Lägg på en klick smör/ghee och tillaga dom i ugnen tills dom har fått fin färg.

  8. Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon




Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page