Kåldolmar med kokt potatis & lingon
- Ulrika H. Andersson

- 28 okt. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 5 apr. 2024
Här kommer ett klassiskt och gott recept på kåldolmar med kokt potatis och lingon. Det blir ca 12st kåldolmar.

Ingredienser:
1/2 dl kokt ris
350 gr köttfärs
2 ägg
1 hackad & stekt gul lök
salt & peppar
1 vitkålshuvud
Tillagning:
Koka upp vatten och lägg i ett helt vitkålshuvud
Dra bort 12 blad och låt svalna
Spara ca 4 dl spad
Blanda ihop alla övriga ingredienser och tillsätt 4 dl blomkålsspad.
Placera ut en klick köttfärsröra på varje vitkålsblad och rulla ihop till dolmar.
Placera kåldolmarna i en ugnssäker form,
Lägg på en klick smör/ghee och tillaga dom i ugnen tills dom har fått fin färg.
Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon



Kommentarer