top of page

Kål, ett bra och nyttigt tillbehör till vilken proteinkälla som helst

Uppdaterat: 30 nov. 2024

Kål i alla former är en otroligt bra och billig ingrediens med högt näringsinnehåll, som mättar bra och kan tillagas på hur många sätt som helst. Ett perfekt tillbehör till vilken proteinkälla som helst.


ree

Det behöver inte vara krångligare än så här, men blir ett gott tillbehör med högt näringsinnehåll och bra fiberinnehåll, Kål innehåller även sulforofan som hjälper till med kroppens avgiftning. Kan även toppas med valfria nötter, fetaost, mögelost eller skivad frukt som ex apelsin eller päron. Här får fantasin styra och man tar vad man har hemma helt enkelt.



Ingredienser:

  • Valfri kål. Här har jag tagit svartkål, grönkål och en grönkål som faktiskt är lila

  • 1 msk smör till stekning

  • 1 hackad rödlök

  • 1 finhackad vitlök

  • lite salt

  • Olivolja


Tillagning

  1. Hacka kål

  2. Smält smör i stekpanna

  3. Fräs hälften av vitlöken

  4. Tillsätt kål

  5. Bryn ett par minuter

  6. Servera med resten av den hackade vitlöken och hackad rödlök

  7. Salta och ringla över lite olivolja






Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page