Kål, ett bra och nyttigt tillbehör till vilken proteinkälla som helst
- Ulrika H. Andersson

- 15 nov. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 nov. 2024
Kål i alla former är en otroligt bra och billig ingrediens med högt näringsinnehåll, som mättar bra och kan tillagas på hur många sätt som helst. Ett perfekt tillbehör till vilken proteinkälla som helst.

Det behöver inte vara krångligare än så här, men blir ett gott tillbehör med högt näringsinnehåll och bra fiberinnehåll, Kål innehåller även sulforofan som hjälper till med kroppens avgiftning. Kan även toppas med valfria nötter, fetaost, mögelost eller skivad frukt som ex apelsin eller päron. Här får fantasin styra och man tar vad man har hemma helt enkelt.
Ingredienser:
Valfri kål. Här har jag tagit svartkål, grönkål och en grönkål som faktiskt är lila
1 msk smör till stekning
1 hackad rödlök
1 finhackad vitlök
lite salt
Olivolja
Tillagning
Hacka kål
Smält smör i stekpanna
Fräs hälften av vitlöken
Tillsätt kål
Bryn ett par minuter
Servera med resten av den hackade vitlöken och hackad rödlök
Salta och ringla över lite olivolja



Kommentarer