Ingefärsshot
- Ulrika H. Andersson

- 20 okt. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 21 okt. 2024
Nu börjar det bli tid för ingefärsshot, men har du testat att frysa in i iskuber? Perfekt att ha i en kopp hett vatten som te nu på hösten och vintern tillsammans med läkande kryddor som stjärnanis och nejlikor. Även gott som svalkande dryck under varma sommardagar

Ingredienser:
ca 200 g färsk ekologisk ingefära
1 liter vatten
2 msk honung
2 stycken ekologiska citroner
Tillagning:
Koka upp vatten och låt svalna till ca 60 grader för att inte förstöra alla nyttigheter
Skölj ingefäran och hacka grovt. Jag brukar använda matberedaren.
Lägg i ingefäran i kastrullen med vatten
Låt småsjuda ca 30 min-1 timma
Sila av
Tillsätt honung och de pressade citronerna
Man kan även ha i lite gurkmeja, kanel och hackad chili
Häll upp i väl rengjord flaska, och frys in resterande i iskuber

Några nyttigheter som ingredienserna bidrar med:
Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatorisk, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck.
Citron: Innehåller antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Den har en renande effekt och ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen.
Honung: Lindrar halsont, är antiinflammatorisk och läkande.
Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant
Kanel: Främjar matsmältningen, sänker blodsockret, förbättrar insulinkänsligheten
Stjärnanis: innehåller antioxidanter, antibakteriell
Kryddejlika: Innehåller antioxidanter, är slemlösande, lugnar magen, antibakteriell



Kommentarer