top of page

Ingefärsshot

Uppdaterat: 21 okt. 2024

Nu börjar det bli tid för ingefärsshot, men har du testat att frysa in i iskuber? Perfekt att ha i en kopp hett vatten som te nu på hösten och vintern tillsammans med läkande kryddor som stjärnanis och nejlikor. Även gott som svalkande dryck under varma sommardagar



ree

Ingredienser: 

  • ca 200 g färsk ekologisk ingefära

  • 1 liter vatten

  • 2 msk honung

  • 2 stycken ekologiska citroner



    Tillagning:

  • Koka upp vatten och låt svalna till ca 60 grader för att inte förstöra alla nyttigheter

  • Skölj ingefäran och hacka grovt. Jag brukar använda matberedaren.

  • Lägg i ingefäran i kastrullen med vatten

  • Låt småsjuda ca 30 min-1 timma

  • Sila av

  • Tillsätt honung och de pressade citronerna

  • Man kan även ha i lite gurkmeja, kanel och hackad chili

  • Häll upp i väl rengjord flaska, och frys in resterande i iskuber



ree

Några nyttigheter som ingredienserna bidrar med:


Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatorisk, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck.

Citron: Innehåller antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Den har en renande effekt och ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen.

Honung: Lindrar halsont, är antiinflammatorisk och läkande.

Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant

Kanel: Främjar matsmältningen, sänker blodsockret, förbättrar insulinkänsligheten

Stjärnanis: innehåller antioxidanter, antibakteriell

Kryddejlika: Innehåller antioxidanter, är slemlösande, lugnar magen, antibakteriell





Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page