Gräddfilspannacotta med smak av saffran.
- Ulrika H. Andersson
- 2 dec. 2024
- 1 min läsning
Det här är en fräsch och julig saffranspannacotta med gräddfil som du bara måste testa. Receptet är för 4 portioner. Inget vitt socker eller gluten

Ingredienser:
2 dl grädde
3 dl gräddfil
2 tsk vaniljpulver (jag använder khoisan gormet)
1 tsk gelatinpulver (jag använder Clean collagen från nyttoteket)
1 paket saffran
Tillagning:
Koka upp grädde med vaniljpulver och saffran
Dra av från plattan när det börjar bubbla,
Rör i gelatinpulver
Blanda i gräddfil
Fördela pannacotta i serveringsglas
Ställ in i kylen ett par timmar innan servering
Dekorera med valfria bär. Här har jag haft både hjortron, granatäpple, en bit apelsin och en kvist rosmarin till garnering
Kommentare