Gräddfilspannacotta med jordgubbar och rabarber.
- Ulrika H. Andersson

- 18 juni 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 5 aug. 2024
Det här är en fräsch pannacotta med gräddfil som du bara måste testa. Otroligt gott med jordgubb -& rabarberkompott, men kan såklart serveras med valfria bär. Tycker det är roligt att gömma rabarberkompott i botten för att överraska gästerna men även gott att varva kompott med pannacotta.
Receptet är för 4 portioner. Socker och glutenfri.

Ingredienser:
2 dl grädde
3 dl gräddfil
2 tsk vaniljpulver (jag använder khoisan gormet)
1 tsk gelatinpulver (jag använder Clean collagen från nyttoteket)
100 gram Rabarber
200 gram Jordgubbar
Tillagning:
Koka upp grädde med vaniljpulver
Dra av från plattan när det börjar bubbla,
Rör i gelatinpulver
Blanda i gräddfil
Ställ åt sidan
Rabarber- och jordgubbskompott:
Skiva rabarberstjälkarna och koka ihop med skivade jordgubbar tills de blir mjuka
Montering:
Häll 1/2 av rabarberkompotten i botten av serveringsskålen
Häll över pannacottan
Ställ in i kylen ett par timmar innan servering
Dekorera med jordgubbar och resterande rabarberkompott



Kommentarer