top of page

God banankaka

Uppdaterat: 14 okt. 2024

Har du ett gäng med bruna och lite övermogna bananer hemma så är dom perfekta för den här kakan! Receptet är som alltid utan gluten och vitt socker.


God banankaka på fat

Ingredienser:

  • 150 gram smör

  • 1 msk honung

  • 2 ägg

  • 3 dl mandelmjöl

  • 2 dl bovetemjöl

  • 3 tsk bakpulver

  • 2 tsk fiberhusk

  • 2 tsk ingefära

  • 2 tsk kanel

  • 3-5 mogna bananer

  • 1/2 dl kallt kaffe


Tillagning:

  1. Vispa smör och honung

  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning

  3. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop

  4. Häll över i en smord eller bakplåtsklädd form

  5. In i ugn på 175 grader i runt 45 min-1 h beroende på ugn. Den är klar när den känns fast på ytan och är extra god när den är lite kladdig inuti.



Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page