God banankaka
- Ulrika H. Andersson

- 12 okt. 2024
- 1 min läsning
Uppdaterat: 14 okt. 2024
Har du ett gäng med bruna och lite övermogna bananer hemma så är dom perfekta för den här kakan! Receptet är som alltid utan gluten och vitt socker.

Ingredienser:
150 gram smör
1 msk honung
2 ägg
3 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
3-5 mogna bananer
1/2 dl kallt kaffe
Tillagning:
Vispa smör och honung
Tillsätt ett ägg i taget under vispning
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop
Häll över i en smord eller bakplåtsklädd form
In i ugn på 175 grader i runt 45 min-1 h beroende på ugn. Den är klar när den känns fast på ytan och är extra god när den är lite kladdig inuti.



Kommentarer