top of page

Glutenfritt bananbröd utan vitt socker

Uppdaterat: 4 apr. 2024

Bananbröd är en stor favorit på brunchen. Här får du ett gott och smarrigt recept helt utan vitt socker, gluten och mejeriprodukter. Ett tips är att servera med mandelsmör!



ree

Ingredienser

  • 3 st bananer

  • 8 dadlar

  • 3 ägg

  • 2 msk MCT-olja

  • 2 dl kokosmjöl

  • 2 dl mandelmjöl

  • 2 tsk vaniljpulver

  • 2 tsk bakpulver



Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa sedan bananer och dadlar i en matberedare.

  2. Tillsätt äggen och MCT-oljan, rör om.

  3. Lägg i de torra ingredienserna och mixa till en slät smet.

  4. Klä en avlång form i bakplåtspapper och häll i smeten.

  5. Ställ in i ugnen på 175 grader i 50 minuter

  6. Servera med mandelsmör


Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page