Glutenfritt bananbröd utan vitt socker
- Ulrika H. Andersson

- 9 mars 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 4 apr. 2024
Bananbröd är en stor favorit på brunchen. Här får du ett gott och smarrigt recept helt utan vitt socker, gluten och mejeriprodukter. Ett tips är att servera med mandelsmör!

Ingredienser
3 st bananer
8 dadlar
3 ägg
2 msk MCT-olja
2 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa sedan bananer och dadlar i en matberedare.
Tillsätt äggen och MCT-oljan, rör om.
Lägg i de torra ingredienserna och mixa till en slät smet.
Klä en avlång form i bakplåtspapper och häll i smeten.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 50 minuter
Servera med mandelsmör



Kommentarer