Gazpacho
- Ulrika H. Andersson

- 12 juni 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 17 feb. 2024
En varm sommardag passar en kall Gazpacho helt perfekt. Den är enkel att tillreda, går bra att förbereda och man behöver inte vara petnoga med exakta mängd av varje ingrediens. Lätt som en plätt med andra ord! Det här receptet är för 6-8 personer. Gott att servera med lite glutenfritt vitlöksbröd.

Ingredienser:
4 stora tomater i bitar
1 gurka i stora bitar
1 gul lök i bitar
1 paprika alt. paprikapulver
2-3 vitlöksklyftor
lite cayennepeppar
1/2 dl vinäger
1/2 dl olivolja
1 fpk krossade tomater
salt och peppar efter smak
Tillagning:
Mixa tomater, gurka, vitlök och paprika i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa ihop och smaka av.



Kommentarer