top of page

Gazpacho

Uppdaterat: 17 feb. 2024

En varm sommardag passar en kall Gazpacho helt perfekt. Den är enkel att tillreda, går bra att förbereda och man behöver inte vara petnoga med exakta mängd av varje ingrediens. Lätt som en plätt med andra ord! Det här receptet är för 6-8 personer. Gott att servera med lite glutenfritt vitlöksbröd.


4 portioner gazpacho och fyra tomater


Ingredienser:

  • 4 stora tomater i bitar

  • 1 gurka i stora bitar

  • 1 gul lök i bitar

  • 1 paprika alt. paprikapulver

  • 2-3 vitlöksklyftor

  • lite cayennepeppar

  • 1/2 dl vinäger

  • 1/2 dl olivolja

  • 1 fpk krossade tomater

  • salt och peppar efter smak


Tillagning:

  1. Mixa tomater, gurka, vitlök och paprika i en matberedare.

  2. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa ihop och smaka av.








Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page