Chimichurri
- Ulrika H. Andersson

- 29 mars 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 14 sep. 2024
Det här är en jättegod sydamerikansk sås som innehåller persilja och koriander. Den passar perfekt till kött, kyckling och andra grillade maträtter. Jag använder oftast frysta ekologiska kryddor för då är de redan hackade!

Ingredienser:
1 kruka färsk persilja alt. 1 pkt fryst hackad persilja
1 kruka färsk koriander alt. 1 pkt fryst hackad koriander
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 dl MCT-olja
1 pressad lime
lite chili efter smak
en nypa salt
Tillagning:
Mixa de färska kryddorna
Tillsätt pressad vitlök och rör ihop med övriga ingredienser
Tips! Använder du frysta hackade kryddor så kan du låta dessa tina först. Rör sedan ihop resterande ingredienser.



Kommentarer