Semmelmuffins. Ett gott alternativ till den klassiska semlan.
- Ulrika H. Andersson
- 1 mars
- 1 min läsning
Glutenfria och helt utan vitt socker, kan det bli bättre? Här har jag dadlar som ger sötning. Dadlar ger lika mycket energi som vitt socker, men dadlar innehåller mer fibrer och nyttigheter som vitaminer och mineraler. Det blir ca 6-9 st beroende på storlek på form.

Ingredienser:
2 ägg
5-6 kärnfria dadlar
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1,5 dl MCT-olja eller valfri kokosolja
(Topping valfritt. Här på bild har jag mandelmassa och grädde)
Tillagning:
Mixa ägg och dadlar fluffiga
Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
Häll upp i muffinsformar
Grädda i ugn på 180 grader ca 15 min beroende på ugn.
Låt svalna.
Skär av ett lock
Tryck ner lite mandelmassa
Lägg på en klick grädde och sist locket
Mandelmassa:
Ingredienser:
1 dl mandelmjöl
3 tsk valfri mjölk/grädde
1 tsk vaniljpulver
Tillagning:
Rör ihop alla ingredienserna till valfri konsistens. Föredrar du lösare mandelmassa så addera till lite mer vätska.
Kommentarer