Glutenfria semlor utan jäst
- Ulrika H. Andersson

- 19 feb. 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 28 feb.
Det här är en annan variant än de "vanliga" semlorna som bakas med jäst. Dessa semlor är enkla, går snabbt att göra och är jättegoda! Semlorna innehåller inget gluten, vitt socker eller jäst och passar dig som äter en lågkolhydratkost (LCHF). (6-10 st)

Ingredienser:
3 ekologiska ägg
2,5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
0,5 dl kokossocker
2,5 msk fiberhusk
1/2 msk kardemumma
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
lite salt
1,5 dl grädde/kokosgrädde
Tillagning:
Vispa äggen fluffiga i bunke 1
Blanda alla torra ingredienser i bunke 2 & vispa ner i Bunke 1.
Rör ner valfri grädde
Låt svälla ca 10 min.
Blöt händerna & rulla ihop till bollar. Lägg på bakplåtsklädd plåt, pensla med uppvispat ägg & in i ugn på 175 grader ca 20-25 min.
Låt svalna.
Skär av toppen på varje semla & gröp ut ett hål.
Fyll semlan med mandelmassa & lägg på en klick valfri grädde och lite hackad mandel. Lägg på locket.



Kommentarer