top of page

Glutenfria semlor utan jäst

Uppdaterat: 28 feb.

Det här är en annan variant än de "vanliga" semlorna som bakas med jäst. Dessa semlor är enkla, går snabbt att göra och är jättegoda! Semlorna innehåller inget gluten, vitt socker eller jäst och passar dig som äter en lågkolhydratkost (LCHF). (6-10 st)


Glutenfria semlor utan jäst och vitt socker

Ingredienser:

  • 3 ekologiska ägg

  • 2,5 dl mandelmjöl

  • 0.5 dl kokosmjöl

  • 0,5 dl kokossocker

  • 2,5 msk fiberhusk

  • 1/2 msk kardemumma

  • 1/2 msk bakpulver

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • lite salt

  • 1,5 dl grädde/kokosgrädde


Tillagning:

  1. Vispa äggen fluffiga i bunke 1

  2. Blanda alla torra ingredienser i bunke 2 & vispa ner i Bunke 1.

  3. Rör ner valfri grädde

  4. Låt svälla ca 10 min.

  5. Blöt händerna & rulla ihop till bollar. Lägg på bakplåtsklädd plåt, pensla med uppvispat ägg & in i ugn på 175 grader ca 20-25 min.

  6. Låt svalna.

  7. Gör din egen mandelmassa recept här eller här.

  8. Skär av toppen på varje semla & gröp ut ett hål.

  9. Fyll semlan med mandelmassa & lägg på en klick valfri grädde och lite hackad mandel. Lägg på locket.






Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page