top of page

Rosmarinknäcke

Ett tunt, krispigt och glutenfritt knäckebröd med smak av rosmarin och havssalt. Kan det bli godare? Lovar att det blir succé. Detta recept blir en plåt.


ree

Ingredienser:

  • 1/2 dl chiafrö

  • 1/2 dl linfrö

  • 1 msk fiberhusk

  • 2 dl bovetemjöl

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 dl kokhett vatten

  • Rosmarin och salt (gott även med örtsalt)


Tillagning:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

  2. Tillsätt olivoljan

  3. Häll över det heta vattnet och rör ihop

  4. Ös upp degen på bakplåtsklädd plåt

  5. Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper alt. tryck ut tunt med blöta händer

  6. Häll över rosmarin och salt

  7. In i ugn 150 grader ca 35-40 minuter beroende på ugn. Det är klart när det fått lite färg

  8. Svalna och bryt i bitar.




Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page