Rosmarinknäcke
- Ulrika H. Andersson
- 10 mars
- 1 min läsning
Ett tunt, krispigt och glutenfritt knäckebröd med smak av rosmarin och havssalt. Kan det bli godare? Lovar att det blir succé. Detta recept blir en plåt.

Ingredienser:
1/2 dl chiafrö
1/2 dl linfrö
1 msk fiberhusk
2 dl bovetemjöl
1/2 dl olivolja
2 dl kokhett vatten
Rosmarin och salt (gott även med örtsalt)
Tillagning:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Tillsätt olivoljan
Häll över det heta vattnet och rör ihop
Ös upp degen på bakplåtsklädd plåt
Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper alt. tryck ut tunt med blöta händer
Häll över rosmarin och salt
In i ugn 150 grader ca 35-40 minuter beroende på ugn. Det är klart när det fått lite färg
Svalna och bryt i bitar.
Kommentarer