Risotto med pumpa, salvia & brynt smör
- Ulrika H. Andersson
- 2 nov. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 4 apr. 2024
Den här goda risotton är fullpackad med nyttigheter som ger din kropp all den näring den behöver. Den är lätt att tillaga och passar perfekt för en mysig middag!

Ingredienser:
500 gr butternutpumpa
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 1/2 Arborioris
2 dl vitt vin
1,5 l hönsbuljong
3 dl riven parmessanost
salt & peppar
salvia
pumpakärnor
rivet citronskal
3 msk smör
Tillagning:
Skala pumpan & skär i 2–3 cm stora bitar.
Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök.
Tillsätt pumpa & ris och låt det fräsa med i några minuter. Rör då & då.
Rör ner vin och låt det koka på medelvärme. Tillsätt buljongen lite i taget. Rör om då och då och fortsätt att göra så under hela koktiden.
Låt riset sjuda tills det har blivit mjukt men med lite kärna i mitten.
Dra kastrullen åt sidan. Rör ner parmesanost & smaka av med salt & peppar och täck med lock.
Vid servering:
7. Börja med att rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills det börjar knäppa. Häll upp på ett fat & salta.
8. Lägg 3 msk smör i stekpannan och låt smälta. Stek salviabladen i smöret tills de börjar få lite färg. Vänd på bladen någon gång under tiden. Ta upp bladen och låt dem svalna på hushållspapper.
9. Rör ner smöret från de stekta salviabladen i risotton.
10. Servera risotton toppad med parmesan, salviablad, rostade pumpakärnor och rivet citronskal.
Comments