Matmuffins med bacon (LCHF)
- Ulrika H. Andersson

- 3 nov. 2023
- 1 min läsning
Uppdaterat: 4 feb. 2024
Jättegoda glutenfria matmuffins som är superenkla att göra. De passar både till frukost, lunch eller på buffébordet! (6 stycken)

Ingredienser:
2 ägg
2 dl keso orginal, 200 gram
1 hackad gul lök ca 60 gram
6 skivor bacon, 100 gram
1 dl edamamebönor, 100 gram
0,5 dl riven västerbottenost, 25 gram
salt och peppar efter smak
Tillagning:
Rör ihop ägg, keso och hackad lök i en bunke. Ställ åt sidan.
2. Lägg baconskivorna runt sidorna i en muffinsform

3. Fördela västerbottenost och edamamebönor i varje form

4. Häll i ägg och kesoblandningen
5. In i ugn på 200 grader, ca 20 minuter beroende på ugn
Här är ett ca näringsinnehåll/muffins:
Protein 12 gram, 33%
Fett 10 gram, 60%
Kolhydrater 2 gram 7%



Kommentarer