top of page

Matmuffins med bacon (LCHF)

Uppdaterat: 4 feb. 2024

Jättegoda glutenfria matmuffins som är superenkla att göra. De passar både till frukost, lunch eller på buffébordet! (6 stycken)


Matmuffins med bacon

Ingredienser:

  • 2 ägg

  • 2 dl keso orginal, 200 gram

  • 1 hackad gul lök ca 60 gram

  • 6 skivor bacon, 100 gram

  • 1 dl edamamebönor, 100 gram

  • 0,5 dl riven västerbottenost, 25 gram

  • salt och peppar efter smak



Tillagning:

  1. Rör ihop ägg, keso och hackad lök i en bunke. Ställ åt sidan.


2. Lägg baconskivorna runt sidorna i en muffinsform

Baconskivor i muffinsform


3. Fördela västerbottenost och edamamebönor i varje form

Bacon, ost och edemamebönor i form


4. Häll i ägg och kesoblandningen

5. In i ugn på 200 grader, ca 20 minuter beroende på ugn


Här är ett ca näringsinnehåll/muffins:


  • Protein 12 gram, 33%

  • Fett 10 gram, 60%

  • Kolhydrater 2 gram 7%







Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page