Kyckling med dragonsås
- Ulrika H. Andersson
- 12 feb. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 apr. 2024
Prova gärna det här goda receptet där allt tillagas på en plåt i ugnen. Det är bra ur näringssynpunkt, otroligt gott och du får tid över till annat medans maten reder sig själv.
Ingredienser:
Kyckling
1 burk cremé fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon
Salt och peppar
Sötpotatis
olivolja
Paprikakrydda, salt och peppar efter smak
Salladsdressing:
1 pressad apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk honung
lite salt
lite cayennepeppar
Tillagning:
1. Rör ihop dijon, dragon och cremé fraiche till en sås. Tillsätt salt och peppar och häll över såsen i en ugnssäker form. Lägg sedan i kycklingen och ställ formen på en plåt.
2. Skala och klyfta sötpotatis. Lägg potatisen på plåten och ringla lite olivolja över.
3. Lägg in det i ugnen på 225 grader i ca 40 min.
4. Rör ihop ingredienserna till salladsdressingen
5. Blanda ihop med valfri sallad med lite hackad rödlök.
Comments