Glutenfritt Naanbröd– perfekt till indisk mat, grytor eller som tillbehör till soppa eller sallad.
- Ulrika H. Andersson

- för 7 dagar sedan
- 1 min läsning

Två förslag på Naanbröd baserat på olika mjölsorter. Tillagningsätt är detsamma. Välj det som passar dig bäst.
Ingredienser alt. nr 1:
2 dl tapiocamjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 msk olivolja eller smält kokosolja
Ingredienser alt. nr 2:
2 dl glutenfritt mjölmix (Lailas)
1 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
Ca 0,5–1 dl vatten (justera till lagom konsistens)
1 msk olivolja eller smält kokosolja
Tillagning:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke:
Tillsätt kokosmjölk, vinäger och olja.
Blanda till en klibbig smet men formbar smet
Låt vila 5-10 minuter
Dela i 6 delar. Fukta händerna och platta ut varje boll till ett 1 cm tjockt bröd
Stek i en het torr panna ca 2–3 minuter per sida tills brödet får fin färg och bubblor.
Valfritt:
Pensla gärna med smält smör eller kokosolja och toppa med finhackad vitlök och färska örter direkt efter stekning och färsk koriander eller persilja till topping.



Kommentarer