top of page

Glutenfritt Naanbröd– perfekt till indisk mat, grytor eller som tillbehör till soppa eller sallad.


ree

Två förslag på Naanbröd baserat på olika mjölsorter. Tillagningsätt är detsamma. Välj det som passar dig bäst.


Ingredienser alt. nr 1:

  • 2 dl tapiocamjöl

  • 1 dl mandelmjöl

  • 1,5 dl kokosmjölk

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk äppelcidervinäger

  • 0,5 tsk salt

  • 1 msk olivolja eller smält kokosolja




Ingredienser alt. nr 2:

  • 2 dl glutenfritt mjölmix (Lailas)

  • 1 dl mandelmjöl

  • 2 dl kokosmjölk

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk äppelcidervinäger

  • 0,5 tsk salt

  • Ca 0,5–1 dl vatten (justera till lagom konsistens)

  • 1 msk olivolja eller smält kokosolja


Tillagning:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke:

  2. Tillsätt kokosmjölk, vinäger och olja.

  3. Blanda till en klibbig smet men formbar smet

  4. Låt vila 5-10 minuter

  5. Dela i 6 delar. Fukta händerna och platta ut varje boll till ett 1 cm tjockt bröd

  6. Stek i en het torr panna ca 2–3 minuter per sida tills brödet får fin färg och bubblor.


  7. Valfritt:

    Pensla gärna med smält smör eller kokosolja och toppa med finhackad vitlök och färska örter direkt efter stekning och färsk koriander eller persilja till topping.

Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page