Glutenfria brownies
- Ulrika H. Andersson
- 2 nov. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 5 apr. 2024
Det här receptet är så gott och en stor favorit hemma hos oss! Det är lätt att baka, helt glutenfritt och serveras tillsammans med vispad kokosgrädde.

Ingredienser:
3,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
0,75 dl arrowrotmjöl alt. tapiokamjöl
0,75 tsk bakpulver
lite salt
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl honung
2 st ägg
100 g ghee eller smält smör
50 g hackad mörk choklad
Tillagning:
Vispa ägg, vaniljpulver & honung pösigt i bunke 1
Blanda mandelmjöl, kakao, tapiokamjöl, bakpulver & salt i bunke 2
Blanda bunke 2 med bunke 1 & tillsätt smält smör & hackad choklad.
Häll i form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Skär sedan i rutor, kakorna ska vara kladdiga.
Servera med vispad kokosgrädde.
Receptet kommer ursprungligen från Mia på Viaventri. Tusen tack för det :) Jag har gjort om det lite och lagt till hackade hasselnötter.
Коментари