top of page

Glutenfria brownies

Uppdaterat: 5 apr. 2024

Det här receptet är så gott och en stor favorit hemma hos oss! Det är lätt att baka, helt glutenfritt och serveras tillsammans med vispad kokosgrädde.


Glutenfri brownie med kokosgrädde

Ingredienser:

3,5 dl mandelmjöl

1 dl kakao

0,75 dl arrowrotmjöl alt. tapiokamjöl

0,75 tsk bakpulver

lite salt

1 tsk vaniljpulver

0,5 dl honung

2 st ägg

100 g ghee eller smält smör

50 g hackad mörk choklad


Tillagning:

  1. Vispa ägg, vaniljpulver & honung pösigt i bunke 1

  2. Blanda mandelmjöl, kakao, tapiokamjöl, bakpulver & salt i bunke 2

  3. Blanda bunke 2 med bunke 1 & tillsätt smält smör & hackad choklad.

  4. Häll i form klädd med bakplåtspapper.

  5. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 min.

  6. Skär sedan i rutor, kakorna ska vara kladdiga.

  7. Servera med vispad kokosgrädde.


Receptet kommer ursprungligen från Mia på Viaventri. Tusen tack för det :) Jag har gjort om det lite och lagt till hackade hasselnötter.




Коментари


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page