top of page

Benmärgsbuljong

Uppdaterat: 11 apr. 2024

Att göra sin egen buljong är så gott och en riktig lyx att ha hemma. Supernyttigt och helt utan tillsatser! Drick buljongen som den är eller frys in för att ta fram till soppor och grytor.



Ingredienser:

  • 1,5 kg Märgben

  • 2 Gula lökar (eko)

  • Några klyftor vitlök (eko)

  • 3-4 Morötter (eko)

  • 1 Palsternacka (eko)

  • 1 Rotselleri (eko)

  • Persilja

  • Ett par lagerblad

  • Salt och kryddor efter smak


Tillagning:

  1. Hacka grönsakerna grovt

  2. Lägg alla ingredienser i en stor ugnssäker gryta med lock.

  3. Täck innehållet med vatten och ställ in i ugnen.

  4. Låt grytan stå i ugnen under 24 timmar på 120 grader.

  5. Använd sedan ett durkslag för att sila vätskan och efter det en sil.

  6. Låt svalna och frys in.



Kommentarer


HÄLSOKLUBB

Följ oss på sociala medier

  • Twitter - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Informationen som tillhandahålls på den här sidan är inte avsedd för att ersätta professionell medicinsk rådgivning och sjukvård. Rådgör alltid med din läkare eller hälsocoach innan du gör några större förändringar i din livsstil. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kosthållning.

© HÄLSOKLUBB – All rights reserved 2025

bottom of page