Benmärgsbuljong
- Ulrika H. Andersson

- 21 sep. 2020
- 1 min läsning
Uppdaterat: 11 apr. 2024
Att göra sin egen buljong är så gott och en riktig lyx att ha hemma. Supernyttigt och helt utan tillsatser! Drick buljongen som den är eller frys in för att ta fram till soppor och grytor.
Ingredienser:
1,5 kg Märgben
2 Gula lökar (eko)
Några klyftor vitlök (eko)
3-4 Morötter (eko)
1 Palsternacka (eko)
1 Rotselleri (eko)
Persilja
Ett par lagerblad
Salt och kryddor efter smak
Tillagning:
Hacka grönsakerna grovt
Lägg alla ingredienser i en stor ugnssäker gryta med lock.
Täck innehållet med vatten och ställ in i ugnen.
Låt grytan stå i ugnen under 24 timmar på 120 grader.
Använd sedan ett durkslag för att sila vätskan och efter det en sil.
Låt svalna och frys in.









Kommentarer